ORTAOKUL
ORTAOKUL
Ortaokul eğitiminde; öğrencilerin bilgi, beceri ve düşünce tarzlarını geliştirecek, onların hayal güçlerini ve eleştirel düşünebilme yetilerinin geliştirilmesi sağlanır. Ortaokul eğitiminde akademik öğrenim daha ön plana çıkar ve öğrencilere daha çok akademik çalışmalar yaptırılır. Çeşitli şekillerde problem çözme çalışmaları yaptırılır. Bağımsız olmaya ve birlikte çalışmaya yönlendirilir.
Öğretmenlerce öğrencilerin gelişimlerini takip etmek amacıyla etütler, birebir dersler, sınavlar ve performans değerlendirme çalışmaları yapılmasının yanında; öğrencilerin gelişimleri izlenerek onların kendi gelişimini izlemesine, zaman içerisinde gerçekte ne öğrendiklerini ortaya koymalarına fırsat verilir.
Velilerle iletişim kurulur ve onlardan “katılım ve geri bildirim almak yoluyla bir sonraki yıllara öğrenci ile ilgili bilginin aktarılması sağlanır.
Her bir öğrenciye iyi bir vatandaş olmak için gerekli olan temel bilgi, beceri, davranış ve alışkanlıklar kazandırılmaya çalışılır. Öğrencilerimize karşılaşacakları sorunları çözmede, toplum değerlerine uyum sağlamada ve toplum kurallarını uygulamada temel yeterlikler kazandırılarak nitelikli bir birey olarak yetişmeleri sağlanır.
Okul sağlığının iyileştirilmesi konusunda temizlik ve hijyen kurallarına önem verilir. (Okulumuz, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında Okul sağlığının iyileştirilmesi konusunda temizlik ve hijyen kurallarına verdiği önem ile Beyaz Bayrak almıştır.)
Öğrenciler gerek akademik, gerek spor ve kültürel alanlarda, gerek AB projeleri ve Ulusal Destek Servisleri tarafından, E-Twinning Hayat Boyu Öğrenme Proje çalışmalarına teşvik edilerek katılmaları sağlanır.